Alaleo ma Fa'avae Su'esu'ega ole Masini Su'esu'e Pa'u

Fa'atomuaga ile spectra masani

1. RGB moli: I se faaupuga faigofie, o le malamalama masani lea e vaʻaia e tagata uma i lo tatou olaga i aso faisoo.R/G/B o lo'o fa'atusalia ai lanu muamua e tolu o le malamalama va'aia: mumu/lanumeamata/lanu moana.O le malamalama e mafai ona iloa e tagata uma e aofia ai nei moli e tolu.Fefiloi, o ata na pu'eina i lenei faiga fa'apogai malamalama e leai se eseesega ma ata na pu'eina sa'o i se telefoni fe'avea'i po'o se meapueata.
2. Malamalama tutusa-polarized ma malamalama cross-polarized
Ina ia malamalama i le matafaioi a le malamalama polarized i le suʻesuʻeina o le paʻu, e manaʻomia muamua ona tatou malamalama i uiga o le malamalama polarized: e mafai ona faʻamalosia le faʻaogaina o le malamalama faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻavaivaia o mafaufauga faʻasalalau;malamalama fa'alava fa'alava e mafai ona fa'amanino ai le fa'ase'ese'ese o ata ma fa'ate'a ese'esega fa'apitoa.I luga o le paʻu o le paʻu, o le aʻafiaga o mafaufauga faʻapitoa e sili atu ona faʻaalia ona o le suauʻu i luga o le eleele, o lea i le faʻaogaina o le moli polarized tutusa, e sili atu ona faigofie le matauina o faʻafitauli o le paʻu e aunoa ma le faʻalavelaveina e le malamalama loloto o le malamalama.I le faʻaogaina o le moli faʻasolosolo, o le faʻalavelave faʻafefe o le malamalama faʻapitoa i luga o le paʻu o le paʻu e mafai ona faʻamama atoatoa, ma e mafai ona matauina le malamalama faʻasalalau i totonu o le loloto o le paʻu.
3. UV moli
O le malamalama o le UV o le fa'apu'upu'u o le malamalama o le Ultraviolet.O le vaega le vaaia o le galu e itiiti ifo nai lo le malamalama vaaia.Ole umi ole galu ole faʻapogai malamalama ultraviolet faʻaaogaina e le tagata suʻesuʻe o loʻo i le va o le 280nm-400nm, lea e fetaui ma le faʻalogo masani o le UVA (315nm-280nm) ma le UVB (315nm-400nm).O ave o le ultraviolet o loʻo i totonu o faʻapogai malamalama o loʻo faʻaalia i tagata i aso taʻitasi o loʻo i ai uma i lenei galu umi, ma o le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu i aso taʻitasi e mafua mai i ave o le ultraviolet o lenei galu.O le mafuaʻaga foi lea e sili atu nai lo le 90% (atonu o le 100% i le mea moni) o le paʻu paʻu i luga o le maketi o loʻo i ai le faʻaogaina o le moli UV.

Faʻafitauli o le paʻu e mafai ona matauina i lalo ole malamalama eseese
1. RGB fa'apogai malamalama fa'afanua: O lo'o fa'aalia ai fa'afitauli e mafai ona va'aia e mata masani o le tagata.E masani lava, e le fa'aaogaina e fai ma fa'afanua loloto au'ili'ili.E masani ona faʻaaogaina mo auʻiliʻiliga ma faʻamatalaga o faʻafitauli i isi auala faʻapogai malamalama.Pe i lenei faiga, muamua taulaʻi i le sailia o faʻafitauli o loʻo faʻaalia e le paʻu, ona vaʻavaʻai lea mo mafuaʻaga autu o faʻafitauli tutusa i ata i le moli-polarized moli ma le malamalama UV e tusa ai ma le lisi o faʻafitauli.
2. Malamalama polarized tutusa: e masani ona faaaoga e matau laina lelei, pores ma togi i luga o le paʻu.
3. Cross-polarized moli: Vaʻai i le maʻaleʻale, mumu, mumu ma lanu papaʻu i lalo o le paʻu o le paʻu, e aofia ai faʻailoga o le paʻu, faʻailoga, sunburn, ma isi.
4. UV moli: e masani lava ona mataʻituina siama, mea loloto, faʻamalama faʻamalama, hormones, loloto dermatitis, ma mataʻituina le faʻapipiʻiina o le Propionibacterium ma le manino i lalo ole faʻapogai o le malamalama o le UVB (Wu's light).
FAQ
Q: O le malamalama o le Ultraviolet o le malamalama e le vaaia i mata o le tagata.Aisea e mafai ai ona iloa faʻafitauli o le paʻu i lalo ole malamalama ultraviolet i lalo olesu'esu'e pa'u?
A: Muamua, ona o le umi o le galu susulu o le mea e umi atu nai lo le umi o le galu, pe a uma ona faʻafefe e le paʻu le umi o le galu o le ultraviolet, ona faʻaalia lea o le malamalama, o se vaega o le malamalama e atagia mai i luga o le paʻu e umi atu le galu ma ua avea malamalama vaaia i mata o le tagata;O ave o le Ultraviolet lona lua o galu electromagnetic foi ma e iai le volatility, o lea pe a ogatasi le galu o le radiation o le mea ma le umi o le galu o le ultraviolet ave irradiated i luga o lona fogaeleele, o le a tupu le resonance, e maua ai se punavai malamalama fou.Afai e iloa atu e le mata o le tagata lenei puna malamalama, o le a pu'eina e le tagata e iloa.O se mataupu e faigofie ona malamalama o nisi o mea i mea teuteu e le mafai ona matauina e le mata o le tagata, ae e felafolafoaʻi pe a faʻaalia i le malamalama ultraviolet.


Taimi meli: Ian-19-2022