Le Fa'atulagaina ma le Fa'aa'afiaina o Fa'amala'au Pa'u

Le Fa'atulagaina ma le Fa'aa'afiaina oPa'u Microbes

1. Fa'aputuina o ninii pa'u

O microbes pa'u o ni vaega taua o le si'osi'omaga o le pa'u, ma o la'au i luga o le pa'u e masani ona vaevaeina i siama nofomau ma siama e le tumau.O siama nofomau o se vaega o meaola ninii e nofoia le paʻu maloloina, e aofia ai Staphylococcus, Corynebacterium, Propionibacterium, Acinetobacter, Malassezia, Micrococcus, Enterobacter, ma Klebsiella.O siama le tumau e faasino i se vasega o meaola ninii e maua e ala i fesoʻotaʻiga ma le siosiomaga i fafo, e aofia ai Staphylococcus aureus, Streptococcus hemolyticus ma Enterococcus, ma isi. O siama faʻamaʻi autu ia e mafua ai faʻamaʻi paʻu.O siama o le siama sili lea i luga o le paʻu, ma e iai foʻi gaʻo i luga o le paʻu.Mai le phylum level, o le tala fou i luga o le paʻu o loʻo aofia ai le fa phyla, e taʻua o Actinobacteria, Firmicutes, Proteobacteria ma Bacteroidetes.Mai le ituaiga tulaga, o siama i luga o le paʻu o le tele o Corynebacterium, Staphylococcus ma Propionibacterium.O nei siama e tele sona sao i le faatumauina o le soifua maloloina o le paʻu.

2. Mea e a'afia ai le microecology o le pa'u

(1) Fa'alapotopotoga talimalo

E pei ole matua, itupa, nofoaga, e iai uma se aafiaga ile microbes pa'u.

(2) Fa'aopoopo pa'u

O tui ma faʻaopoopoga o le paʻu, e aofia ai afu (afu ma apocrine glands), sebaceous glands, ma follicles lauulu, e iai a latou lava laʻau faʻapitoa.

(3) Fa'afanua o le pa'u.

Suiga fa'afanua o luga o le pa'u e fa'avae i luga o eseesega fa'aitulagi i le tino o le pa'u.O metotia fa'ale-aganu'u e su'esu'e ai e eseese vaega fa'afanua e lagolagoina ai meaola ninii eseese.

(4) Vaega o le tino

O metotia fa'aola mole mole e iloa ai le manatu o le eseese o siama, ma fa'amamafa ai o le microbiota pa'u e fa'alagolago i le tino.O le faʻaogaina o siama e faʻalagolago i le nofoaga o le tino o le paʻu ma e fesoʻotaʻi ma se susū, mago, sebaceous microenvironment, ma isi.

(5) Suiga taimi

O metotia faʻaola mole mole na faʻaaogaina e suʻesuʻe ai suiga faaletino ma avanoa ole microbiota paʻu, lea na maua e fesoʻotaʻi ma le taimi ma le nofoaga o faʻataʻitaʻiga.

(6) suiga pH

I le amataga o le 1929, na faʻamaonia ai e Marchionini o le paʻu o le acidic, ma faʻavaeina ai le manatu o le paʻu o loʻo i ai se "countercoat" lea e mafai ona taofia ai le tuputupu aʻe o microorganisms ma puipuia le tino mai faʻamaʻi pipisi, lea na faʻaaogaina i suʻesuʻega dermatological e oʻo mai i aso nei.

(7) Fa'ailoga fa'apitoa - o le fa'aogaina o mea teuteu

E tele mea fa'apitoa e a'afia ai lepa'u microecology, e pei o le vevela, susu, tulaga lelei o le ea, mea teuteu, ma isi mea o le siosiomaga i fafo.Faatasi ai ma le tele o mea i fafo, o mea teuteu o se tasi lea o mea taua e aʻafia ai le microecology o le paʻu i nisi vaega o le tino o le tagata ona o le faʻafesoʻotaʻi faifaipea o le paʻu ma mea teuteu.


Taimi meli: Iuni-27-2022