Le So'oga i le va o UV Ray ma Pigmentation

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai le fesoʻotaʻiga i le va o le faʻaalia i ave o le ultraviolet (UV) ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le pigmentation i luga o le paʻu.Ua leva ona iloa e tagata suʻesuʻe o le faʻavelaina o le UV mai le la e mafai ona mafua ai le mu o le la ma faʻateleina ai le lamatiaga o le kanesa o le paʻu.Peitaʻi, o le tuputupu aʻe o molimau e taʻu mai ai o ave nei e mafai foʻi ona tupu ai le tele o le gaosiga o le melanin, o le pigmenti e maua ai le lanu o le paʻu, e oʻo atu ai i foliga pogisa poʻo paʻu i luga o le paʻu.

O se tasi o ma'i masani o le pigmentation lea e talitonuina e feso'ota'i ma le fa'aalia o le UV o le melasma, lea e ta'ua o le chloasma.O lenei tulaga o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o paʻu lanu enaena poʻo le efuefu i luga o foliga, e masani lava i se faʻataʻitaʻiga tutusa, ma e masani ona vaʻaia i fafine.E ui e lē o iloa le māfuaaga tonu o le maʻi maʻi, ae e talitonu tagata suʻesuʻe o hormones, genetics, ma UV radiation o mea uma ia e sao.

O le isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaalia o le UV o le post-inflammatory hyperpigmentation (PIH).E tupu lenei mea pe a fula le paʻu, e pei o le siama poʻo le eczema, ma o le melanocytes i le vaega ua afaina e maua ai le melanin sili atu.O le i'uga, e mafai ona tumau pea i luga o le pa'u le pa'u po'o ni ila pe a uma le fula.

O le sootaga i le va o le UV radiation ma le faaletonu o le pigmentation o loo faamamafaina ai le taua o le puipuia o le paʻu mai ave leaga o le la.E mafai ona faia lenei mea e ala i le ofuina o lavalava puipui, e pei o ofutino lima umi ma pulou, ma le faʻaaogaina o le sunscreen ma le SPF e le itiiti ifo i le 30. E taua foi le aloese mai le faʻaumiumi o le faʻaalia i le la, aemaise lava i itula maualuga pe a oʻo i le UV index. maualuga.

Mo i latou ua uma ona i ai ni faʻafitauli o le pigmentation, o loʻo i ai togafitiga e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaalia o mea pogisa poʻo patches.O nei mea e aofia ai kulimi autu e aofia ai mea e pei ole hydroquinone poʻo retinoids, paʻu vailaʻau, ma togafitiga laser.Peita'i, e taua le galulue fa'atasi ma se foma'i fa'ama'i e su'esu'e ai le auala e sili ona lelei e fai ai togafitiga, ona o nisi o togafitiga e ono le fetaui mo nisi ituaiga pa'u pe ono mafua ai ni a'afiaga leaga.

www.meicet.com

E ui o le sootaga i le va o le UV radiation ma pigmentation faaletonu e mafai ona popole, e taua le manatua e le o ituaiga uma o pigmentation e afaina pe faʻaalia ai se faʻafitauli tele o le soifua maloloina.Mo se faʻataʻitaʻiga, freckles, o fuifui o melanin e aliali i luga o le paʻu, e masani lava e le afaina ma e le manaʻomia ai togafitiga.

pa'u microecology i lalo ole malamalama UV MEICET ISEMECO su'esu'e pa'u

I le faaiuga, o le sootaga i le va o le UV radiation mafaaletonu o le pigmentationo lo'o fa'amamafaina le taua o le puipuia o le pa'u mai 'ave leaga o le la.E ala i le faia o puipuiga faigofie e pei o le ofuina o lavalava puipui ma le faʻaogaina o le la, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona fesoasoani e faʻaitiitia lo latou lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le paʻu ma isi faʻafitauli o le paʻu o le la.Afai e tula'i mai ni atugaluga, e taua le fa'afeso'ota'i ma se foma'i fa'ama'i e fa'ailoa ai le ala sili o togafitiga.


Taimi meli: Apr-26-2023